– Integrale verdensborgere kalder ID!

iec-award-900Kære alle

Nu hvor sommerferien nærmer sig er det tiden til en sommer-up-date fra uddannelseslederen.

Vores kære danske sangskriver Sebastian skrev engang: ”Du er ikke alene, der er en der følger dig – og det helt på det rene – han har det ligesom dig… som dig!”

Hvorfor nu egentlig denne indledning til et spirituelt orienteret publikum? Vi ved jo godt allerdybest oppe, nede, inde og ude at vi ikke er adskilte. At jeg-strukturen er en nødvendig udviklingspsykologisk tilpasningsmekanisme som danner det slørede sind som vi voksne modne mennesker skal vågne op fra for at leve mysteriet. Så hvorfor denne gamle danske sang?

Jo, hør engang kære venner. Vi har fået nye venner ude i Europa, ja ude i hele verden. Og ikke nok med at vi har fået gode integrale venner – de er aktivt i gang med at skabe noget utroligt spændende – lige som vi selv er det i stort småt i hver vores hverdag.

Ude omkring i Europa og verden begynder flere og flere mennesker at bruge det integrale kort (AQAL) for at løse de problematikker og konflikter som forskellige udviklingsstadier (farverne) skaber for sig selv og har med hinanden. Vores klode har i den grad brug for en integral tilgang for at løse sine alvorlige problemer og det er det vi er gået i gang med.

Jeg ved godt det ikke passer specielt godt til min egen jyske JANTELOV at komme med den slags ord men ikke desto mindre er det mig pålæggende at gøre op med det beskedne jyske underspil og stå frem med en klar overbevisning om at vi er med til at gøre en forskel her i verden.

I dette semester har vi således haft travlt med at netværke internationalt. 6 ansatte fra ID-ACADEMY har i maj måned 2014 deltaget i Integrale konferencer og kurser i udlandet og mødt brødre og søstre som vi ikke hidtil vidste eksisterede.

Omvendt har udlandet så også fået øjnene op for hvad det er vi går og laver på ID med vores integrale uddannelser i Danmark. Vi har fået meget international anerkendelse og høstet store roser hvor end vi kom.

At opdage at vi er en del af et større fælles bevidsthedsarbejde er i den grad motiverende. Det spændende er at det integrale kort (AQAL) lige nu bruges mere og mere i både Europa og USA – og endda indenfor ganske mange erhvervsbrancher.

På forskellige internationale konferencer og seminarer har vi set at det integrale kort bruges i f.eks. sundhedsvæsenet (bl.a. indenfor lægepraksis, hospitals og hjemmeplejesektor), i arbejdet med bæredygtig udvikling, i uddannelses –og undervisningssektoren, indenfor politiske kredse, til ledelsesarbejde og ledelsesudvikling, som værktøj i misbrugsbehandling (Integral recovery), i mange store organisationer som organisationsudvikling, i erhvervslivet indenfor buisness, til pædagogik, i selvudvikling, coaching, psykoterapi osv.

I sidste måned deltog således 5 undervisere fra ID i den første European Integral Conference (IEC) i Ungarn, Budapest. Her var vi sammen med ca. 400 deltagere fra alle europæiske lande og deltog i workshops og foredrag. Ole Vadum Dahl blev på konferencen tildelt en AWARD – ”FOR LARGEST INTEGRAL COMMUNITY IN EUROPE”.

Vi er utroligt stolte af awarden og håber på indenfor overskuelig fremtid at vi selv bliver vært for en international integral kongres så alle vores nye venner kan komme og besøge os.

Sammen med Ole Vadum Dahl og Gisli Magnusson (vores fantastiske oversætter af Wilbers bøger) har jeg desuden haft fornøjelsen af at deltage i ”The Integral Livingroom”, et Integralt 4-dagsseminar i USA, Colorado.

Her knyttede vi endnu flere internationale bånd som vi vil samarbejde med i fremtiden til glæde for vores kursister.

Under vores Ophold i USA fik vi øvrigt en enestående chance for at møde Ken Wilber privat hjemme hos ham selv i sin lejlighed i Denver. Det blev et uforglemmeligt møde hvor kemien virkelig var i top og vi overskred alle aftalte tidsgrænser for vores samtale.

Samtalen med ham udviklede sig til at blive såvel professionelt som personligt berigende og jeg kan garantere for at manden kan mere end sit mentale arbejde til fingerspidserne. Han gik lige i hjertet på mig og var utroligt generøs og givende.

Spontant og uopfordret tilbød Ken Wilber os at blive   ”Integral Institut – Denmark”. En mulighed vi lige nu undersøger nærmere og hvor vi er i gang med samtaler med lederne af Integral Institut i Denver for at se på hvordan samarbejdsmulighederne er.

Så kære venner, det integrale buldrer fremad i store og små projekter worldwide. Der vil komme masser af forskellige blomster som tilsammen vil danne en meget stor og smuk buket.

Det er med stor stolthed og glæde at vi har opdaget at vi ikke er alene, at vi indgår i en smuk buket som kun kan blive endnu større i fremtiden.

Med ønsket om en dejlig sommerferie til alle,

Kærlig hilsen,
Steen Degn

Share