Parforholds-tip 2: Nogle af os har fokus på alt det, vi er tilfredse med i vores parforhold, og alt det vi påskønner hos kæresten.

Andre af os tager de positive ting så meget for givet, eller er så kritiske og perfektionistiske, at vi helt overser dem. Det kan med tiden underminere selv det bedste forhold. Hvor motiverende er det lige at være part i et forhold, hvor den anden har fokus på alt det der mangler, ikke er i orden osv.?

Da jeg engang i forbindelse med et af mine kurser talte om disse forskellige måder at fokusere på i parforholdet, hørte jeg pludselig en ældre  kvinde mumle noget for sig selv. Jeg spurgte hende hvad det var, hun blev ved med at gentage for sig selv.
”Stakkels mand, stakkels mand”, svarede hun.

”Hvad mener du med ’stakkels mand’?” spurgte jeg hende.

”Jo”, svarede hun, ”Nu har jeg i næsten 25 år været gift med en vidunderlig mand, som for 90 procents vedkommende fuldstændigt lever op til mine drømme om den perfekte partner”.

”Men hvorfor siger du så stakkels mand?”, spurgte jeg.

Hun sukkede dybt og svarede så med nedslået blik: ”Jo, jeg har brugt disse næsten 25 år til at gøre ham opmærksom på de 10 procent, hvor han ikke levede op til mine forventninger. – Stakkels mand!”

Men det er aldrig for sent at skifte fokus. Så fokuser på de halvfulde og fyldte glas i denne uge, – få udtrykt alt det du værdsætter og påskønner hos kæresten og se hvad der sker.

Share