9788793172036Der findes en gammel joke med en mand, der går rundt ved havnen i Esbjerg og kigger længselsfuldt over mod England, som han altid har drømt om at besøge. Problemet er, at han lider af en voldsom flyskræk og bliver aldeles søsyg bare ved synet af en færge. Så det ligger lidt tungt med at få drømme om England til at gå i opfyldellse.

Pludselig opdager han en antikt udseende flaske i vandet, som han fisker op og trækker proppen op af. – Og til hans store overraskelse kommer der en ånd ud af flasken.

“Tusind tak”, siger ånden. Som tak for at du har lukket mig ud, kan jeg lige nå at opfylde dit inderligste og mest brændende ønske. jeg har desværre kun et ønske tilbage, så tænk dig godt om.”.
“Jamen”, siger manden, “det var dog fantastisk. Så vil jeg gerne have en direkte broforbindelse her fra Esbjerg og til England”.
“Hmm”, siger ånden temmelig bekymret, “Det var et meget stort ønske! – Har du ikke noget andet, du virkelig ønsker dig”?
“Jo”, siger manden, “Jeg har også altid ønsket at kunne forstå kvinder”.
“Ok, ok”, svarer ånden hurtigt, “hvor mange spor vil du så have på den bro”?

Jeg tror, vi er et par stykker, som ind imellem godt har kunnet bruge en manual til at forstå kvinden i vores liv. og sådan en har min ven og kollega Martin Ucik skrevet til os. – Hvis vi skal gå ud fra bogens tykkelse – (over 500 sider) – så er det heller ikke nogen helt let opgave at forstå kvinder, men Martin har skrevet en fremragende bog, som giver nogle helt nye vinkler på, hvad de egentlige udfordringer er, når det kommer til de to køns problemer med at forstå hinanden. – og selv om bogen er en tiltrængt håndbog for mænd, vil jeg kraftigt opfordre jer kvinder til at læse den også.
De fleste af os kender titler som “Mænd er fra mars og kvinder er fra venus” af John Grey eller nogle af Barbara De Angelis bøger om emnet m.fl.. Hylderne i boghandlerne er fyldt med den kategori af bøger. Men med “Kvinder – En manual for mænd” er der tale om en helt anden tilgang til emnet.
Jeg vil gerne understrege, at denne bog tager fat i udfordringerne mellem mænd og kvinder fra en vinkel, som jeg simpelthen ikke er stødt på tidligere. Martin Ucik blæser på den politiske korrekthed og tidens feministiske dogmer og sætter ord på noget, vi alle kan genkende både hos vores eget og det modsatte køn, også selv om det er min erfaring, at mange indledningsvist bliver provokeret over det han skriver.

Martin Ucik bruger eksempelvis en betragtelig del af sin fantastiske bog til at vise, hvad det betyder for tiltrækning, forelskelse, seksualitet og et fast parforhold, når de to parter befinder sig på forskellige udviklingstrin. Og her er det så, at det allerede stritter på mange af os! – Vi kan godt acceptere, at børn udvikler sig og modnes op gennem deres opvækst, men at vi som voksne også befinder os på forskellige udviklingstrin både følelsesmæssigt, mentalt, moralsk, spirituelt og seksuelt, er en tårn i øjet på mange af os postmoderne mennesker, der i lighedens navn helst fejede en række veldokumenterede kendsgerninger ind under gulvtæppet, fordi det ikke passer ind i vores aktuelle ideologi. Og så kan jeg da berolige dig med, at bogen ikke handler om, at hverken mænd eller kvinder er mere eller mindre udviklede end hinanden. Det handler om det enkelte individs udvikling på en række områder, som kan have store konsekvenser for parforhold og seksualitet, hvis de to parter ikke matcher.

Samtidigt er bogen en meget let tilgængelig introduktion til den integrale filosofi, som jeg er sikker på, at du kommer til at høre rigtig meget til i de kommende år. Ja faktisk er det ikke kun en filosofi men en beskrivelse af den nye spirende bevidsthed, som gør sit indtog hos flere og flere mennesker over hele kloden lige nu. Men i stedet for at skrive en længere roman om det emne her, så vil jeg bare opfordre til at læse Martin Uciks bog .

jeg blev så begejstret for bogen, da jeg læste den i den engelske udgave, at jeg valgte at få den oversat til dansk og at udgive bogen på ID Academy’s forlag I Am). -Og bogen er blevet taget rigtig godt imod. Nu er andet oplag så klar. og vi har givet bogen en rigtig grundig revidering og et nyt smukt cover.

Læs den – hvis du tør!

Martin Uciks bog er kommet i 2. oplag i en smuk, ny og opdateret udgave.
Se den her: www.id-shop.dk

Share