Anette Graversgård er ID Lifecoach og underviser på Lifecoach Uddannelsen ved ID Academy.

For et par år siden sad jeg i min bil, på vej til et informationsmøde på ID-Academy. Bilen havde lige været til et servicetjek, da den skulle til det første periodiske syn dagen efter. Jeg kom kørende med god fart i midterbanen på motorvejen, da mit perifere syn registrerede en ændring på instrumentbrættet. Jeg rettede min opmærksomhed på instrumentbrættet og opdagede til min skræk, at der var en orange lampe der lyste.

Jeg havde ikke briller på, så jeg kunne ikke se lampen helt tydeligt. En ting var sikkert, jeg havde ikke set denne lampe lyse før, og nej, det var ikke benzin, jeg var ved at løbe tør for 🙂

Jeg kunne mærke, at mine hænder greb hårdere fat om rattet, min krop blev anspændt – jeg kørte midt på motorvejen og havde 6 km til bestemmelsesstedet. Der var ingen steder, jeg kunne trække ind. Jeg tænkte: ’der er noget rivende galt’ og kunne nu også mærke at mine håndflader blev fugtige. Jeg kom i tanke om en samtale med en veninde, som havde fortalt, at hun 3 uger tidligere havde ignoreret en lampe, som lyste, – hvilket havde resulteret i, at motoren skulle skiftes. ’Åh nej, bare det ikke var så alvorligt’.

Jeg sad og blev mere nervøs og fik dannet katastrofebilleder af, at bilen eksploderede, og jeg måske ikke kom frem, og da slet ikke kom hjem igen. Så skiftede min følelse til vrede, da jeg tænkte på det værksted, som havde haft bilen til service: ’De kunne sgu’ da godt ha gjort deres arbejde ordentligt ’ Jeg sad og hidsede mig selv mere og mere op.

Man kan vist roligt sige, at jeg var ’taget’ af mine følelser i dette øjeblik. Helt identificeret med følelsen.

Da var der heldigvis en anden indre stemme som sagde: ’Hov, stop Anette, hvad har du egentlig gang i’.  Jeg vågnede op af mit indre drama, og var nu kun et par km fra at være fremme. Jeg må ha’ haft autopiloten til at køre bilen, mens jeg var optaget i min ’indre verden’.

Jeg kunne mærke, at mit hjerte stadig bankede hurtigt og at jeg ikke var helt tryg ved situationen. Jeg havde brug for afklaring af, hvad denne lampe betød, brug for sikkerhed.

Men jeg nåede frem, stoppede bilen, – lettet over at kunne slukke motoren. Jeg fik hevet instruktionsbogen til bilen frem, fik læsebrillerne på og efter en del opslag, fandt jeg endelig et billede, som viste, hvad denne lampe indikerede: TÅGELYGTERNE. Da jeg læste det slappede hele mit indre system af, – spændingen i kroppen forsvandt, de fantasier og tanker jeg havde haft blev latterlige og min nervøsitet blev til et stort smil. Man kunne fristes til at tænke ’Tågehorn’.

Hvis jeg ser på situationen udefra, – så kan jeg dele oplevelsen op i hvad der sker i hhv. min ydre og indre verden. Lampen, der lyser, er i min ’ydre verden’, vi kunne også kalde det ’facts’ , og den bliver anledningen til, at min ’indre verden’, – mine tanker, følelser, erindringer og behov bliver aktiveret.

Er det ikke tankevækkende? At en simpel lampe kan sætte gang i en så omfattende indre proces, den følelsesmæssige karruseltur, de mulige konsekvenser og den betydning, jeg nåede at give denne lampe, inden jeg fik tjekket dens egentlige funktion ud i instruktionsbogen. Dramaet skete inden i mig, og jeg kunne ikke skyde skylden på lampen, værkstedet eller Vorherre.

Måske kunne ’lampen’ også vise sig i form af en SMS-besked, et bestemt blik fra en person, ord der bliver sagt eller en bestemt kropslig attitude fra et andet menneske?

I mit job som underviser og coach, har jeg oplevet at stort set os alle bliver taget af de indre fortolkninger, fantasier og følelser og får skabt et drama eller en indre dialog, som virkelig dræner os for energi.

Jeg har i lige så stor omfang oplevet lettelsen, når vi bliver bevidste om, hvad der foregår i den indre verden, får tjekket vores fortolkninger ud, får forstået og anerkendt vore følelser og behov

Måske har vi som mennesker brug for et servicetjek ind i mellem, og måske kunne vi finde vores egen instruktionsbog og opdage, hvor det er, lampen lyser.

Og som en reminder til mig selv, lampen i bilens instrumentbræt, – den lyser endnu.

PS: Bilen blev synet for 2 år siden, med beskeden: Du skal sørge for at få det i orden inden 3 uger.

For 1 måned siden fik jeg denne besked: Der er en detalje med tågelygterne, dem bruger vi så sjældent, så bare glem det.

To fortolkninger ud fra samme lampe…

Kærlig hilsen Anette Graversgård, underviser på Lifecoach Uddannelsen

Flere blogindlæg om Lifecoach Uddannelsen 

Se hvornår næste hold på ID Academy’s Lifecoach Uddannelse starter

Tilmeld dig næste informationsmøde om Lifecoach Uddannelsen

Læs mere om ID Lifecoach Uddannelsen

 

 

 

 

 

 

Share