Kender du følelsen af jalousi?

Har du oplevet selv at være jaloux, eller at din partner var det?

Så ved du, hvor ødelæggende følelsen kan være for et parforhold og kontakten mellem to mennesker, der måske ellers kan have det godt sammen.

I sommeren 2008 medvirkede jeg i en artikelserie i “Alt for damerne” om forskellige forbudte følelser. Den første artikel handlede om jalousi.

Og selvom jeg mener, at stærk jalousi er noget, vi er nødt til at tage os af sammen med en professionel psykoterapeut, hvis ikke vi skal risikere at ødelægge vores parforhold – og sommetider også vores andre sociale relationer – så er der en del indsigt at hente i artiklen.

Som det fremgår, har jalousi ikke så meget med kærlighed at gøre, som vi måske helst vil tro. Jalousi handler om vores grundlæggende selvtillid og selvværdsfølelse som mænd og kvinder. I virkeligheden er jalousi et symptom på en dårlig selvfølelse omkring sin kønsrolle, dvs. om sig selv som mand eller kvinde.

Læs mere i den både tankevækkende og underholdende artikel om jalousi her.

Og hvis følelsen af jalousi ind imellem har så stærkt tag i dig, at den skader dig, din kæreste og jeres parforhold, så skylder du dig selv og forholdet, at få noget hjælp hos en eksamineret psykoterapeut.ID Guiden er der en landsdækkende oversigt over nogle af de dygtige psykoterapeuter, som har taget deres psykoterapeut-uddannelseInstitut for Psykoterapi, og som vil kunne hjælpe dig eller din partner med at overkomme jalousien.

Den psykoterapeut-uddannelse, som en ID psykoterapeut har gennemgået, er evalueret efter de tværministerielle kvalitetskriterier for private psykoterapeut-uddannelser, og opfylder på alle punkter kriterierne fuldtud. Du er altså i gode hænder.

mange kærlige hilsener og held og lykke

Psykoterapeut MPF. Ole Vadum Dahl

Share