10370895_10203799570368503_2716093505179894465_nDet var en stor og meget inspirerende oplevelse at deltage på den første europæiske integrale kongres. Vi var 5 undervisere fra ID Academy og forventningerne var tårnhøje.
De første par dage havde jeg dog en oplevelse af, at der var noget der skulle forløses, og der herskede en lidt tung og meget mental stemning, men så trådte Susan Cook-Greuter op på scenen som en af konferencens hovedtalere. Hun var fuldstændig forrygende. Sikken en karisma og hjerteenergi.

Susan fortalte bl.a. om sit nære forhold til sin lillesøster, der var født med down-syndrom, og hvordan denne særlige relation havde ekspanderet hendes evne til empati og hjertekontakt.
Hun benyttede også sin taletid til, på en kærlig måde at uddele ”øretæver” til publikum, som ansporede os til at vågne til vores fulde hjertekvalitet. Verden har akut brug for det lige nu, som hun udtrykte det.

Samme aften sidder vi 10-12 danskere, da Susan kommer forbi. En af danskerne spørger, om hun kan fortælle lidt om sine mange interviews med Ken Wilber. Hun fortæller en meget humoristisk anekdote, om hvordan hun pludselig under et interview spørger Ken om hvornår han sidst havde haft sin tommelfinger i munden! Han blev noget forvirret men var med på spøgen. Resten af dette interview var blevet til en dyb snak om vigtigheden af at balancere sindet og kroppen. Man kan ikke kun være i hovedet, men skal altid huske, at det skal integreres i kroppen. Altså ved f.eks. at smage på sin tommelfinger…

Udover Susan Cook-Greuter var jeg dybt berørt af englænderen Robin Wood, som har skrevet bogen The Great Shift. Hans redegørelse for verdens tilstand lige nu var ikke opmuntrende, men også han opfordrede os til at tage vores styrke til os og turde være selvpromoverende, men fra et transpersonligt sted. Han kalder det ”trans-aktivisme”, og handler om at turde lyse op i verden og være med til at ændre klodens udvikling.

 

Konference bød på mere end 150 workshop i løbet af konferencen. Helt aktuelt var der f.eks. en debat om, hvordan man kan bruge sin integrale stemme i den europæiske debat og et indlæg om et schweizisk politisk parti som udformede deres partiprogram efter integrale principper.

Der var også en karismatisk 35-årig mand, som arbejdede for den engelske regering, som kom med et oplæg omkring hvordan energiforsyningen globalt set kan optimeres og gøres bæredygtig ved at anvende den integrale vision.

I min efterfølgende samtale med denne mand, gik det op for mig, at min generations (+ 50 år) fornemste opgave er at gøde jorden for den slags talentfulde unge mennesker, som har ilden.

Vi er alle nødt til at praktisere en forskel. Ikke bare italesætte den, men reelt handle på den dybere impuls mange af os har til at gøre en aktiv nødvendig forskel i verden omkring os.

 

Af ID Psykoterapeut, Dorte Rendtorff

Læs mere fra konferencen: klik her

Læs mere om ID Academy: www.idacademy.dk

Share