Spørgsmål som forløser er for mig en irriterende god bog. Irriterende fordi jeg faktisk var enormt skeptisk overfor Sedonametoden i flere år. “Endnu en popsmart amerikansk metode” tænkte jeg, og da forfatteren Hale Dwoskin så også var en af de hovedmedvirkende i filmen The secret, tænkte jeg, at det virkelig måtte dokumentere, at metoden og dermed også bogen var en omgang pop.
Men jeg har trods alt nogle gode idealer (synes jeg selv) om at afprøve ting, inden jeg afviser dem blankt. Så jeg satte mig for nogle år siden for at afprøve Sedonametoden i tre uger på mig selv. – Og jeg var fuldstændig overrasket over, hvor virkningsfuld metoden er. Hold da op! – Den arbejder i al sin enkelthed med yin- og yang-aspekterne af psyken, dvs. med at rumme og give slip, rumme og give slip osv., og effekten er, at vi bliver større end vores følelser i stedet for at være taget af dem. Vi bliver i stand til at “have” følelser i stedet for at “være” dem. – Fantastisk vigtigt at lære, så derfor har vi integreret principperne bag Sedonametoden i vores ID-arbejde på stort set alle uddannelses- og udviklingsforløb.
Så hvis du vil hjælpe os med at promovere Spørgsmål som forløser – Om Sedona-metoden, så gå til:
www.facebook.com/Dwoskin.SedonaMetoden og giv den et “like”.
———-
Den næste bog er en klassiker. Den har allerede været udgivet tidligere, og jeg valgte så at få den genudgivet i en revideret version. Bliv bedste ven med dine værste sider handler om den såkaldte Voice dialogue-metode, der sammen med psykosyntesen har været min vigtigste inspiration til ID’s formarbejde og til Y-modellen. Det er en både god og vigtig bog også til at forstå dynamikkerne bag delpersonligheder/former. Hvis du vil hjælpe os med at promovere Bliv bedste ven med dine værste sider – VoiceDialogue-metoden, så gå til:
www.facebook.com/VoiceDialog og giv bogen/siden et “synes om”.
———-
Den tredje bog, som vi anbefaler alle at læse, og som er obligatorisk i forbindelse med Selvindsigts-retreatet på både coach- og psykoterapeutuddannelsen, bygger videre på Voice Dialogue-metoden og integrerer formarbejdet med moderne Zen. Genpo Roshi har med sin “Big Mind-metode” skabt en fantastisk videreudvikling af det oprindelige arbejde med personlighedens former, og arbejder her med spirituelle arketyper også. Det falder så fint i tråd med ID’s holdning om, at spiritualiteten er en uadskillelig del af forandrings- og terapiarbejde. Hvis du vil hjælpe os med at promovere Find ind til dit sande selv – Big mind-metoden, så gå til:
www.facebook.com/Genpo.BigMind og “synes om” den der.
———-
Den fjerde bog, som man både vil støde på og blive bedt om at læse på såvel coach- og terapeutuddannelserne som på mentortræningsforløbet hedder Vejen til din indre kilde – Core transformation-metoden.
Ud over at bogen giver nogle rigtig fine beskrivelser af dynamikkerne bag personlighedssider/former, som supplerer Bliv bedste ven-bogen på fineste vis, så tager den et virkelig interessant perspektiv med, nemlig at der bag alle vores mest frustrerende og/eller destruktive tilbøjeligheder ligger en ubevidst længsel efter vores essentielle selv. Og bogen er en guide til, hvordan vi faktisk kan bruge vores mest livshæmmende sider til at finde direkte ind til vores essentielle selv. Vi har selvfølgelig integreret denne fantastiske metode i ID. Også Zen3ringsprocessen, som man lærer på flere af vores uddannelsesforløb, er stærkt inspireret af denne bog og denne metode. Hvis du vil like den, så gå til:
www.facebook.com/Andreas.CoreTransformation
———-
Og så er der jo endelig den bog, som binder de ovenstående bøger teoretisk sammen for alle nuværende og kommende psykoterapeutstuderende. Det drejer sig om:
En guide til integral psykoterapi:
Gå til: www.facebook.com/Forman.GuideTilIntegralPsykoterapi
hvis du vil hjælpe os og like den.
———-
Og ja, slutteligt er der i al ubeskedenhed min egen bog, som vi bruger alle steder, fordi den giver en masse grundlæggende ID-modeller og metoder.
Hvis du vil hjælpe os med at promovere Coaching og kunsten at leve så gå til: www.facebook.com/Vadum.Coaching og giv den et “like”.
kærlige hilsner
Ole