Tre meditationer i én21. december – Starten på en ny æra!?

Hvad er al den snak om den 21. december 2012? – Er det enden, er det en ny begyndelse, eller er det “same procedure as last year”?

På den ene side har vi dommedagsprofeterne, som altid har haft travlt med bestemte datoer for jordens undergang. Og de har da også benyttet slutningen på Mayaernes kalender, som netop er den 21. december i år til at erklære enden på det hele. – Alt tyder dog på, at de også denne gang er nødt til at rykke datoen yderligere frem. – – Så de er nok nødt til at finde andre løsninger på eventuelle ubetalte regninger, kærlighedssorger, depressive tilbøjeligheder eller almindelig kedsomhed i tilværelsen. – Og ellers er de bare nødt til at have lidt tålmodighed, indtil det langsomme kollektive selvmordsforsøg, som vi som menneskehed tilsyneladende har gang i, måske vil lykkes en gang ude i fremtiden.

På den anden side har vi new age-miljøet, som snarere mener, at vi er ved starten på en ny æra, hvor vi vågner op den 21. december til “love, peace and understanding”. i verden
Også her er jeg bange for, at virkeligheden den 21. december til forveksling kommer til at ligne den fra den 20. december.
Hvis vi ser på, hvordan bevidstheden har udviklet sig i menneskeheden de sidste 50.000 år, så er der intet som tyder på, at vi pludseligt tager et så markant og hurtigt kvantespring. – Desværre!

Og ja, så er der jo dem, som mener, at alt går som det plejer, og at både dommedagsprofeterne og new age-folket har en skrue løs. Vi skal bare have gang i væksten, have skabt nogle flere arbejdspladser, ud af den økonomiske krise, og så er lykken gjort. – Og nå ja, så er der den globale opvarmning, problemerne med forureningen af naturen, den verdensomspændende terror, fattigdom og sult i den tredje verden og andre udfordringer, men dem løser vi nok, bare væksten kommer i gang igen. Og ellers kan vi da tage nogle lykkepiller ligesom de foreløbigt andre 500.000 danskere, distrahere os selv fra tomheden og kedsomheden gennem noget endnu mere åndsforladt reality-TV, nyt sexlegetøj eller gennem vores pseudoliv på Facebook, mens vores børn sætter nye verdensrekorder i druk og holder økonomisk liv i den kriminelle verden gennem deres forbrug af hash og designer-drugs i weekenden.

 

Vi kunne jo også tænke os en helt fjerde mulighed! –

Måske skulle vi benytte den 21. december som en dybere konstruktiv dag til reflektion over, hvad vi gerne vil både med vores smukke blå planet generelt og vores nære liv med dem vi elsker.
For det må være tydeligt for de fleste begavede mennesker, at der er brug for en ny kurs i forhold til den måde vi forholder os til tilværelsen på.

Ville 30 procent af de unge i København eksempelvis være på stoffer i weekenden, (hvad nyere undersøgelser påviser) – hvis de unge følte sig fyldt op med en indre følelse af frihed glæde og mening?

Ville vi finde os i hormonforstyrrende stoffer i vores mad, i vores tøj, kropsplejeprodukter, eller i vores børns legetøj, hvis vi havde åndsnærvær, mod og styrke nok til konsekvent at boykotte de firmaer, som producerer dem?

Ville 40 procent af den danske arbejdsstyrke være ramt af stress, hvis vi følte os værdifulde og trygge nok til at sætte sunde grænser og klare nok til at prioritere, hvad der er mere eller mindre vigtigt i livet?

Ville 500.000 danskere være på lykkepiller, hvis de følte, at de levede et værdigt liv, som var fyldt med kærlighed, samhørighed og formål?

Ville det ene klimatopmøde efter det andet ende som en fiasko, hvis de internationale forhandlere og deres respektive baglande havde hjertet med og var i stand til at tænke ud over deres snævre nationale særinteresser?

Ville vi i det hele taget drive en katastrofal rovdrift på klodens ressourcer, hvis vi var i kontakt med vores indre følelse af værdi og rigdom, og dermed ikke havde brug for uendelige erstatnings-tilfredsstillelser i form af materielt overforbrug?

Det indlysende svar på de ovenstående spørgsmål må være et rungende nej.

 

Men hvad gør vi så for at komme i kontakt med den indre oplevelse af liv, glæde, frihed, kærlighed, samhørighed, styrke, mening osv., hvis det er en vigtig del af løsningen?

Mit bud på det spørgsmål er, at vi må genetablere kontakten til vores medfødte og iboende spiritualitet. Mere end 30 år med en spirituel praksis har med al tydelighed vist mig, at vi som mennesker indeholder al den lykke og kærlighed, som vi nogensinde har drømt om og længtes efter. Det er “bare” et spørgsmål om, hvordan vi kommer i kontakt med den.

Efter min mening er der brug for en ny åndelighed i verden, og den kommer ikke af sig selv natten over på en bestemt dato hverken nu eller i fremtiden! – Vi må hver især gøre noget både indad til og i forhold til vores konkrete ydre verden.

Den nye åndelighed er integral, dvs. inklusiv og ægte holistisk.
For første gang i verdenshistorien har vi mulighed for at forene moderne vestlig psykologi og videnskab med de gamle spirituelle traditioners enorme indsigt i bevidsthedens natur. For første gang nogensinde har vi chancen for at kombinere et aktivt demokratisk samfundsengagement med indre visdom og et spirituelt overskud. Det giver os en helt unik mulighed for at få spiritualiteten tilbage i hverdagslivet uden at genindføre gamle dogmer eller blindt at måtte læne os op ad ydre autoriteter.

Men vi er nødt til hver især at bidrage med vores egen spirituelle opvågning for at vi i fællesskab kan skabe en smukkere og mere meningsfuld verden,, en verden som er en syntese af en ny og udogmatisk åndelighed, af et aktivt samfundsengagement og en økologisk forsvarlig udnyttelse af det bedste fra vores videnskabelige og teknologiske udvikling.

Det er på ingen måde umuligt. – Vi har allerede redskaberne til at vække både bevidstheden og hjertet. De skal “bare” bruges.

Jeg vil gerne dele mine visioner for det, jeg håber bliver en ny æra i menneskehedens udvikling, og give nogle konkrete bud på, hvad vi hver især og sammen kan gøre for at påvirke udviklingen i retning af en lysere fremtid. Derfor afholder jeg to åbne arrangementer i hhv. København og Silkeborg, hvor jeg giver nogle bud på, hvordan vi kan gøre en forskel og uddanne nogle “ambassadører for den ny tid.

Kom og vær med.
mange kærlige hilsener og god jul

Ole Vadum Dahl

Tilmeld dig arrangementerne her:

København: klik her

Silkeborg: klik her

Share